16 juli: Bland rosenbuskar och rishögar – sommarhälsning från styrelsen

Nyligen skickade styrelsen ut ett brev till alla medlemmar i samband med att medlemsavgifterna aviserades. Styrelsen tackade alla medlemmar som engagerat sig för att våra vägar och föreningen ska funka och passade också på att påminna om hur viktigt det är att hålla max 30 km/h och att använda mötesplatserna. Du kan läsa hela brevet här.

Hej granne, fastighetsägare och medlem i GA2,

Vi är redan i mitten av juli och solen skiner från en klarblå himmel i världens vackraste skärgård och vägförening! Nu är det dags att betala 2021/2022 års årsavgift och vi passar såklart på att skriva några rader.

Framför allt vill vi tacka alla er som trots corona varit med på våra två senaste årsmöten samt vägstädningar, till alla er som hjälper till med glada tillrop, ni som betalar era avgifter i tid samt pratar med oss om tunga transporter och bygglov så att vi kan hitta bra lösningar tillsammans – ett stort fång rosenbuskar till alla er!

På begäran av många medlemmar samt ett beslut på årsmötet kommer styrelsen sätta upp fler farthinder på Högmalmsvägen. Dock är det trots allt så, att vi endast tillsammans kan göra våra ganska smala, krokiga och fina vägar säkra för alla som vistas på och kring dem oavsett om vi går, springer, cyklar eller kör ett motorfordon. Vi vill därför påminna om att det är max 30km/h (men kör gärna saktare – då hinner alla se din fina bil/fyrhjuling bättre 😃), att det finns några M-skyltar utmed bl. a Högmalmsvägen som är till för att användas (de funkar faktiskt riktigt bra, vi har prövat) och att ni som går tänker på att vänstersida gäller.

När vi pratar om fart så önskar vi er hjälp; kör grannen eller grannens besökare för fort – bjud över hen på en kopp valfritt och be dem sänka farten. Vi tror nämligen att det gör susen för både väg och grannskap! Och självklart – kör din granne exemplariskt så passa på att berömma och tacka samt bjuda på en kopp även då!

Titta gärna in på vår hemsida – där finns bra information! Saknas något eller är otydligt, hör av dig! Brinner du för något i vägsammanhang eller blir du irriterad, hör av dig, vi ser gärna att vi är många fler som hjälps åt. Sidan hittar du här: www.hogmalmarna.se.

Till sist ser vi fram emot ännu fler rosenbuskar i grannskapet och något färre rishögar,

Med Vänliga Hälsningar,   
Styrelsen i Djurö Högmalmarnas vägförening

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.