Vägunderhåll

Vägunderhållet sköts dels av oss medlemmar gemensamt dels genom inhyrda entreprenörer. Varje årsmöte antar efter förslag från styrelsen en vägplan som specificerar vad som ska göras under verksamhetsåret. Vägplanen finns under årsmöteshandlingarna.

Vad vi medlemmar gör

Vi medlemmar samlas varje vår till en gemensam vägsstädning då vi röjer sly, rättar till skyltar, rensar vägtrummor och mycket mer. Inbjudan skickas ut tillsammans med kallelsen till årsmötet. Efter väl utfört arbete bjuder vi på smörgås och dryck. Det är välkommet att så många som möjligt hjälps åt med den årliga städningen – det ger oss alla bättre vägar och miljö men också bättre gemenskap.

Det är viktigt att alla medlemmar hjälper till och fyller igen potthål året om när det behövs. Det finns grushögar på många ställen, med en skyffel och en skottkärra så är det egentligen rätt lätt fixat om alla hjälper till och drar sitt strå till stacken. Kontakta styrelsen om ni är osäkra på var grushögarna finns eller hur ni ska göra.

Många medlemmar gör också goda granninsatser återkommande under året bland annat genom att ta bort nerfallna träd och rycka ut akut av andra skäl. Insatser som är enormt uppskattade.

Vad entreprenörerna gör

Föreningen anlitar och har avtal med entreprenörer för att sköta uppgifter som kräver expertis, större maskiner och kontinuitet såsom:

  • Snöröjning
  • Grusning
  • Nedtagning av större träd och stormfällor
  • Mer komplicerade anläggningsarbeten.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.