Djurö-Högmalmarnas Vägförening är vår gemensamma förening för underhåll och förvaltning av vägarna på Högmalmarna på vackra Djurö i Värmdö kommun.

Föreningen sköter de 8 vägar som tillsammans är drygt 5,6 kilometer. Vägarna är enskilda vägar till skillnad från allmänna vägar som Trafikverket sköter och gator och vägar som kommunen ansvarar för.

Vägarna är Bergskogsvägen, Högmalmsvägen, Kristinelundsvägen, Lidvägen, Lillgärdsvägen, Slanguddsvägen, Svarthöjdsvägen och Tjärnvägen. På några vägar ingår inte samtliga fastigheter i föreningen.

Maxfarten är 30 km/timmen, maxvikten 12 ton och obehöriga motorfordon får inte köra på vägarna.

Föreningen innefattar 157 fastigheter och det är ägarna till fastigheterna som är medlemmar i föreningen. Varje medlem har förslags- och rösträtt på föreningens årsmöte. Årsmötet behandlar bland annat årsredovisning och budget, samt väljer föreningens styrelse. Styrelsen sköter den löpande förvaltningen.

Föreningens stadgar styr verksamheten tillsammans med Anläggningslagen (AL) och Samfällighetslagen (SFL). Föreningen bildades 1971.

Varje vår samlas medlemmarna till en årlig gemensam vägsstädning då vi röjer sly, rättar till skyltar och rensar vägtrummor. Många medlemmar gör också goda granninsatser återkommande under året bland annat genom att fylla igen potthål eller ta bort nerfallna träd. För snöröjning och underhåll som t ex grusning av vägarna anlitar föreningen entreprenörer.

Ta gärna kontakt med styrelsen om du ha frågor eller förslag av olika slag. Alla kontaktuppgifter hittar du HÄR.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.