1 maj: Snart dags för gemensamma städdagen 18 maj.

Hej alla medlemmar i Djurö Högmalmarnas vägförening!

Här kommer lite information om årets vårstädning i DHVF. Vår gemensamma städdag för år 2024 infaller Lördag 18 maj kl. 09.00.

Vi samlas som vanligt vid samlingsplatserna med krattor och sekatörer. Där kommer information ges om vad vi behöver göra på resp. väg för att vår väg ska kunna hålla så bra som möjligt.

Vi behöver se till att våra vägen är farbar. Potthål ska fyllas. Grenar och buskar som skymmer sikten ska tas bort. Diken och vägtrummor ska rensas så att vatten kan ledas bort obehindrat. Inventering av vägtrummornas skick skall göras.

Reklamlappar ska tas bort och skyltar ska ses över. Vi kommer sätta ut fartgupp där detta behövs, för att hålla farten nere. Som vanligt ansvarar varje tomtägare själv för den växtlighet som finns på den egna tomten som gränsar mot vägen.

På varje samlingsplats kommer det att finnas folk från styrelsen som informerar om vad som behöver utföras. Det kanske inte är på vår ”egen” väg som något behöver åtgärdas och alla får då vara beredda på att rycka in där det bäst behövs.

Ta gärna med röjsåg, grensåg, sekatör, räfsa, och skottkärra om ni har. Finns tillgång till bilsläp får ni gärna ta med det så vi har möjlighet att åka till återvinningen med de grenar och annat som vi behöver slänga. Vi är tacksamma om det inte lämnas kvar högar längs vägen utan att vi tillsammans löser bort dessa.

Samtidigt som vi den här dagen underhåller vår miljö i föreningen, så ser vi det som en trevlig dag för att umgås med vänner och grannar.

Efter att vi jobbat klart c:a kl.12, bryter vi och tar en gemensam fika vid bryggan vid Högmalmsbadet. Vi kommer ordna med mackor och kaffe samt dryck för barnen. För att veta hur många vi blir, vill vi att ni anmäler er på mail: styrelsen@hogmalmarna.se.

Senast den 14:e maj vill vi veta hur många från er fastighet som kommer.

Med dessa ord hoppas vi att alla känner sig varmt välkomna och att vi får arbetet utfört!

Vi ses den 18 maj kl. 09:00 vid respektive samlingsplats:

  • Slangudden vid tvära svängen vid stamfastigheten
  • Brevlådorna på Svarthöjdsvägens början för Lidvägen samt Svarthöjdsvägen med bivägar
  • Korsningen Kristinelundsvägen/Högmalmsvägen för Kristinelundsvägen och Bergskogsvägen
  • Korsningen Högmalmsvägen/Lillgärdsvägen

Med Vänliga Hälsningar, Styrelsen i Djurö Högmalmarnas vägförening

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.