6 maj: Vägstädning 29 maj. Alla är välkomna och behövs!

Nu är det snart dags för vår årliga vägstädning som äger rum lördagen den 29 maj med start kl. 9.00. Alla medlemmar får information hem i brevlådan men självklart delar vi styrelsens brev även här på vår digitala anslagstavla:

Hej alla medlemmar i Djurö Högmalmarnas vägförening!

Våren är här och snart har vi en ny men samtidigt ännu en gång annorlunda sommarsäsong att se framemot. Här kommer information angående årets gemensamma städdag i vår förening som i år infaller lördag 29 maj. 

Med anledning av nuvarande situation anpassar vi även i år städdagen på följande vis:
– De som tillhör en så kallad riskgrupp ber vi arbeta på egen hand och enbart med egna verktyg, t.ex. med egen kratta och skottkärra.
– De som inte tillhör en riskgrupp arbetar med de vanliga sysslorna beskrivna nedan. Självklart ska vi alla hålla avstånd till varandra när vi samlas på de olika samlingsplatserna för genomgång och även när vi utför vårt arbete.

Vi tar hand om områden i naturen som vi medlemmar ansvarar för.  Det innebär, att vi tillsammans hjälps åt att städa upp på våra vägar och områden som ingår i vår förening. Det kan vara att röja ur diken, ta ner grenar och träd som hänger över vägen som hindrar fri sikt, rensa vägtrummor, ta bort reklamlappar från stolpar och skyltar etc. Fartgupp ska också sättas ut och i år kommer det att bli några fler än vad vi har haft tidigare år. Vi tar alltså hand om det som inte vanligtvis tas om hand av enskild tomtägare och vill passa på att påminna om, att syftet med gemensam städdag inte är att röja och städa på egen tomt. 

När vi träffas på utsatt plats så kommer någon från styrelsen berätta vilka arbetsuppgifter som finns och dela ut dessa. Det kanske inte är på vår ”egna” väg som något behöver åtgärdas. Utan vi får vara beredda att rycka in där det bäst behövs. 

Ta gärna med röjsåg , grensåg, sekatör, räfsa, skottkärra och andra lämpliga redskap för röjning. Har några bilsläp som kan användas för att köra till återvinning med, så är vi tacksamma för det så att vi slipper ha högar med ihopsamlat skräp liggande utmed våra vägar hela sommaren. 

Samtidigt som vi den här dagen underhåller vår miljö i föreningen, så ser vi det som en trevlig dag för att umgås med vänner och grannar. 

Efter att vi har jobbat klart ca kl. 12 bryter vi och arbetet avslutas. I år blir det inget gemensamt fika & mingel av förklarliga skäl.

Med dessa ord hoppas vi att alla känner sig välkomna och att vi får arbetet utfört!

Vi ses den 29 maj kl. 09:00 vid respektive samlingsplats:

  • Brevlådorna på Svarthöjdsvägens början för Lidvägen samt Svarthöjdsvägen med bivägar
  • Slangudden vid stora svängen vid stamfastigheten
  • Korsningen Högmalmsvägen/Lillgärdsvägen 

Med Vänliga Hälsningar 

Styrelsen i Djurö Högmalmarnas vägförening

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.