24 september: Efterlysning – Har ni ytliga ledningar som ligger nära vägen?

Inför kommande kantskärning av vägarna efterlyser styrelsen information om ni har el- eller vattenledningar som ligger nära vägen och som kanske inte ligger på rätt djup. Så har ni det vid er fastighet och/eller har kännedom om det finns vid några andra fastigheter hör av er till styrelsen via mail styrelsen@hogmalmarna.se.

Bakgrund:

Vägarna behöver med jämna mellanrum kantskäras för att återställa vägen och vägsläntens form ned mot dikesbotten. Allt för att säkerställa avvattningen/avrinningen. Styrelsen planerar att samtliga vägar ska ha kantskurits inom 3–5 år. Arbetet påbörjas under 2022 då några vägar ska kantskäras.

Inför kantskärningen är det angeläget att ha kännedom om alla ledningar som kan tänkas påverkas av kantskärningen. Styrelsen kommer givetvis ha kontakt med Vattenfall med flera i ärendet, men det kan finnas el- och vattenledningar som ligger ytligt och som endast fastighetsägarna känner till.

Styrelsen kommer att upprätta en detaljerad förteckning över ledningarna i form av en karta och även tillse att de märks ut fysiskt på respektive väg. Detta för att kunna säkerställa att ledningarna inte skadas vid planerat underhåll såsom kantskärning eller vid eventuella åtgärder av akut karaktär.

Styrelsen uppmanar därför alla medlemmar som har kännedom om eventuellt ytliga ledningar att informera styrelsen om detta via mail: styrelsen@hogmalmarna.se. Hör också gärna av dig om du har frågor, fler kontaktuppgifter finns under KONTAKT.

Stort tack på förhand!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookie används.